sábado, 18 de diciembre de 2010

CLUB VELA CALELLA:




El club vela Calella va ser fundat l'any 1947 per en Frank Keerl, en Rafa Jiménez i en Josep Mª Juanola. Van tenir la idea bàsica de fomentar la vela i organitzar regates, i així van decidir formar un club de vela. L’any 1969 l'Enric Cusí i en Carles Jové varen crear l'escola de vela que segueix funcionant. Aquesta escola de vela és situada al carrer Noi Gran, número3, 17210 Calella de Palafrugell.
Per altra banda, i sempre en pro de la vela, s'han anat organitzant diversos esdeveniments nàutics. 
Les flotes de competició han anat variant amb el pas del temps. Es va començar amb els dinguis de 3 metres i desseguida amb els 3 ½. Després es va seguir amb els vauriens, els 420, fins ara que es regateja amb Optimist i Làsser.
Les classes, es fan durant l’estiu. Cada quinzena comença un nou curs.  Les classes per a nens consisteixen en fer uns quaranta-cinc minuts de classe teòrica en el club i després durant una hora i mitja van al mar i fan la part pràctica, amb raquero o làser pico. Els primers dos anys de vela és fa raquero o gamba i després es fa làser pico.  Tots aquests valers són propietats del club vela.
Per a la gent gran, hi ha classes particulars de làser. L’embarcació és propietat del alumne, no del club.
També hi ha classes particulars per a nens i també es fan classes particulars de laser pico o raquero per a gent més gran.
Les embarcacions necessàries per fer les classes de vela, es troben a la platja de Can Calau, on una zona és reservada pel Club Vela Calella. En aquesta zona hi ha làsers, làsers picos i una caseta on s’hi troben els salvavides, les orses, les botavares, les escotes, els flocs, etc. (elements dels valers). Els raqueros es troben en el port d’aquesta platja, enclats en boies. 
IMATGES: www.clubvelacalella.cat 




No hay comentarios:

Publicar un comentario