sábado, 18 de diciembre de 2010

LLOCS DE VISITA: EL JARDÍ BOTÀNIC


El jardí botànic està situat en els penya-segats de Calella de Palafrugell, en el paratge anomenat Cap Roig. Aquest jardí, és un conjunt paisatgístic de gran valor estètic i ornamental i per això és considerat un dels jardins botànics més importants de la mediterrània.
Aquest espai té més de 500 espècies botàniques fet que l’ha convertit en una eina educativa. En els darrers anys, el Jardí botànic s’ha convertit també en un espai obert a la cultura. La Fundació Caixa Girona de “la Caixa” , durant tots els estius, organitza el Festival Jardins de Cap Roig, un festival musical en el qual cantants famosos hi fan concerts. També realitza  exposicions de prestigiosos escultors nacionals i internacionals que transformen el jardí en un singular espai d’art a l’aire lliure.
HISTÒRIA:
L’any 1927 el matrimoni Woevodsky va decidir instalar-se en aquest paradisíac indret de la Costa Brava.  Nicolai Woevodsky, un aficionat al dibuix i a l’arquitectura, juntament amb la seva esposa Dorothy Webster, una  aristòcrata anglesa i decoradora, aficionada a l’arqueologia i a la jardineria, van fer un gran treball d’ajardinament i van construir aquest paratge únic a la Costa Brava. 
La situació geogràfica i la seva orientació arrecerada conformen condicions climàtiques i de substrat favorables per sostenir una gran varietat de flora  mediterrània i també de flora exòtica, tropical i subtropical.
Després de la mort del matrimoni Woevodsky, la diputació de Girona s’encarrega de que els jardiners de Palafrugell conservin l'esperit que el matrimoni Woevodsky va donar a aquest singular indret.
Actualment, es pot visitar el Castell que fou la vivenda del matrimoni  Woevodsky. Aquest es troba dins del jardí botànic. 

IMATGES: http://jardins.caproig.cat/index.php



 

No hay comentarios:

Publicar un comentario