martes, 14 de diciembre de 2010

PAISATGE I PLATGES
Calella de Palafrugell està formada per infinitat de roques, penya-segats, platges i racons a vegades molt amagats i de gran bellesa. Les seves platges, i també les de Tamariu i Llafranc, compten amb el distintiu bandera blava que atorga anualment la Fundació Europea d'Educació Ambiental.
Tal i com hem dit anteriorment, l’entorn de Calella de Palafrugell es troba rodejat per penya-segats i cales molt boniques. Les seves aigües són transparents, i en ella si  desenvolupa una vegetació molt variada i acolorida. 

foto: maria basté


Calella té un gran nombre de platges:
LES PLATGES:


PLATJA DEL GOLFET:
La platja del Golfet està situada a l’oest, entre Calella i el Cap Roig. Aquesta situació fa que la platja estigui reservada del vent Garbi, per això, els dies que bufa aquest vent, tots els turistes van a banyar-se en ella.
Aquesta platja, de sorra granada, té una longitud de 75m i una amplada de 20 metres. Només si pot arribar en ella a peu a través d’un tram d’escales o del camí de ronda. Es troba un aparcament a 5 minuts.
En front d’aquesta platja hi ha dues roques que s’anomenen els enamorats.


tv3.cat

costabrava.lavanguardia.es

PLATJA DE SANT ROC O DELS CANYERS:
La platja de Sant Roc o dels canyers es troba situada a l’extrem oest de Calella de Palafrugell, just abans de la de Port Pelegrí.
Aquesta platja té una longitud de 40m i una amplada de 18 metres. És de sorra granada.
A dalt d’aquesta platja es troba el restaurant- hotel Sant Roc, un dels hotels més importants de Calella de Palafrugell.
A la platja s’hi arriba a peu i en cotxe o transport públic. (barca). Aparcament a dos minuts.


PORT PELEGRÍ:
La platja del Port Pelegrí, de sorra granada, es troba situada entre la del Sant Roc i la Platgeta. Aquesta és rodejada de petits penya-segats que formen una circumferència. Té una longitud de 47 m i de 12 metres d’amplada. Accessibilitat a peu i cotxe o transport públic. Aparcament a 2 minuts.
És diu que és la platja dels submarinistes. Allà, els submarinistes de Calella hi tenen un magatzem amb tot el material necessari per submergir-se. Aquesta platja és el seu lloc d’embarcament.
També, aquesta platja té uns antics porxos de pescadors que han sigut reformats i transformats en restaurants, en vivendes, o magatzems per barques, com el dels submarinistes.
PLATGETA:

Platja situada a continuació de la del Port Pelegrí, entre aquesta i la Can Calau. És una petita platja, de sorra granada fina, de dimensions d’uns 20 metres de longitud i de 22 metres d’amplada. Té comunicació amb la platja de Can Calau a partir d’unes roques. Es té accés a peu i cotxe o transport públic. Aparcament a uns dos minuts. 
http://www.visitpalafrugell.cat/guia/platges/la-platgeta
PLATJA CENTRAL DE CALELLA: la platja del centre de Calella es divideix en tres parts:

  • PLATJA SOTA CAN CALAU: Coneguda també per: la platja del club vela Calella.

La platja Sota Can Calau és de sorra granada, d’una longitud de 75metres i de 17 metres d’amplada. Accessibilitat a peu i en cotxe o transport públic. Aparcament a dos minuts.
És la platja situada al centre de Calella. En ella s’hi troba un dels dos “ports” de Calella. També és una platja coneguda amb el nom de la Platja del Club Vela ja que en ella hi ha un espai amb vaixells de vela de l’escola del club.  
El Club, disposa d’unes boies, que lloga a la gent que té embarcacions. Aquesta gent,  durant els mesos d’estiu, gràcies a les boies, hi poden amarrar les seves barques.
Unes embarcacions de goma, tipus Zodíac, també propietat del Club Vela, s’encarreguen de portar la gent de la platja fins la seva barca i a l’inversa. 

www.clubvelacalella.cat
  • PORT BO:
La platja del Port Bo és la més coneguda de Calella gràcies a les seves voltes. Aquestes voltes són un dels elements més caracteritzats de Calella de Palafrugell. Van ser construïdes al S.XIX.  També, és la platja més coneguda ja que durant el primer cap de setmana del mes de juliol, hi té lloc la cantada d’havaneres. 
La platja té una longitud de 190m i uns 15m d’amplada. És de sorra granada, amb accés a peu i en cotxe o transport públic. Aparcament a dos minuts.


http://www.visitpalafrugell.cat/guia/platges/port-bo


http://www.visitpalafrugell.cat/guia/platges/port-bo
trekearth.com
  • PORT DE LA MALA ESPINA:

Platja, de sorra granada, de 47m de longitud i 12 metres d’amplada. Accés a peu i cotxe o transport públic. Aparcament a 2 minuts.
És la platja més petita de Calella. Poca gent va ha banyar-se en ella, ja que en al fons del mar, a la zona de banyistes, hi ha moltes algues i roques. És una platja que no està protegida de la mala mar i per això rep el nom del “Port de la mala Espina”. 

Al costat d'aquesta platja hi ha una petita cala anomenada el Portet.
  

CANADELL:

És la platja més gran de Calella de Palafrugell. Té uns 200 metres de longitud i uns 27 metres d’amplada. La sorra és granada.  
Accessibilitat a peu i en cotxe o transport públic.  
Està vorejada per un passeig peatonal on trobem antigues residencies d’estiueig. Sota el passeig, hi trobem antics porxos de pescadors que han sigut reformats i transformats en vivendes, magatzems per barques i restaurants.
Aquesta platja té un “port” semblant al de la platja de Can Calau. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario