sábado, 18 de diciembre de 2010

LA GASTRONOMIA


La gastronomia de Calella de Palafrugell forma part de la Gastronomia Palafrugellenca. Aquesta és molt rica i variada. Tant els plats tradicionals com els plats més avantguardistes són presents a les cartes dels restaurants i estan preparats amb productes de primera qualitat.  

El plat més emblemàtic són les garoines, anomenades “garotes” a Calella de Palafrugell, cuinades de diverses maneres.  Normalment es serveixen amb pa i botifarra negra.
Un altre plat molt típic és el “niu”. Aquest plat és molt antic, d’origen palafrugellenc, en què en els seus inicis no s’hi posava carn, ja que es tractava d’un plat de Quaresma. Es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. Amb el temps es va anar enriquint, els pescadors van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i, fins i tot, salsitxes. Aquest, és un plat d’hivern que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a les barraques. La preparació d’aquest plat és molt llarga, dura unes cinc hores, una per al sofregit i quatre per guisar els altres ingredients. Per aquesta raó, molt sovint no es troba a la majoria de cartes dels restaurants i en tot cas cal encarregar-lo.


GAROINES:


http://www.elclubdigital.com/foro/showthread.php?t=176076



elpunt.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario